Om oss

LEA Concept är det svenska familjeföretaget som genom decennier skräddarsytt hållbara helhetskoncept med kvalitativa produkter inom hud- och hårvård samt lifestyle till hotell- och spaanläggningar och retail.

Ledstjärna

Vad skiljer LEA Concept från andra företag? Vi är ett mindre familjeföretag – som ger oss en nära kontakt med dig som kund! Vi är involverade i varje processdel, vi anpassar vår produktion, lagerhantering och ta fram unika lösningar och koncept för dig som kund. Vår drivkraft är våra kunder, kundens önskan och behov som ledstjärna!

 

Våra styrkor

Efter många år inom private label branschen har vi stor kunskap och erfarenhet i olika branschers behov och önskemål. Våra kunder uppskattar vår höga och jämna kvalitet på våra produkter och snabba leveranser, samt att vi är lyhörda för våra kundens önskemål och tydliga i vår kommunikation.

Hållbarhet

 

Hållbarhet är en integrerad del i vår affärs-verksamhet. Vi arbetar utifrån FN:s globala mål, Agenda 2030, där vi bland annat har som mål att under 2023 minimera vårt plastavfall med 75 %.

Produktion

Tillverkning sker inom Europa, olika fabriker utifrån vilka produkter som ska utvecklas. I Säter finns en processanläggning där produkterna vidare anpassas utifrån kundens specifika önskemål.

Planer och mål

Under närmaste tiden arbetar vi för att nå våra hållbarhetsmål och anta nya mål utifrån Agenda 2030.

Utöver det, fortsätta utvecklas till att vara den partner som våra kunder behöver att vi är!

Lite mer om oss

LEA Concept drivs och ägs av Lovisa och Erik Andersson.

2012 kom tillfället att skapa och driva något tillsammans, i Säter, Dalarna (Lovisas hemstad) och LEA Concept grundades. Nu 10 år senare brinner LEA Concept för sitt koncept - att skapa och utveckla unika produkter inom private label för sina kunder!

Lovisa har en bakgrund som hudterapeut, jobbat på olika spaanläggningar och drivit egen hudvårdssalong i Stockholm.

Erik kommer ifrån säljbranschen och jobbat många år utomlands som tränare inom alpint.